جرثقیل سقفی کارگاهی همان طور که از نام آن پیداست برای کار در کارگاه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در کارگاه های مختلف وزن بارها و برخی از کالاها ممکن است به چندین تن برسد. درنتیجه حمل و نقل این بارها تنها با ماشین آلات و تجهیزات مخصوص ممکن می شود. در بسیاری از کارگاه ها به دلیل کمبود جا نمی توانند از ماشین هایی مانند لیفتراک و یا انواع دیگر جرثقیل بهره ببرند. بنابراین کارآمدترین جرثقیل برای حمل بارهای سنگین در کارگاه ها و صنایع کوچک، جرثقیل سقفی کارگاهی است. شرکت قلی زاده در زمینه طراحی، ساخت و فروش انواع جرثقیل سقفی برای کارگاه فعالیت دارد. می توانید انواع جرثقیل را از این مجموعه خریداری نمایید. در ادامه به معرفی جرثقیل سقفی کارگاهی، کاربردها و انواع آن بپردازیم.
معرفی جرثقیل سقفی کارگاهی
جرثقیل سقفی کارگاهی، جرثقیلی است که برای جابجایی و حمل بار در امتداد سقف نصب می شود. این جرثقیل قادر است بارهای سنگین چند تنی را در سه بعد طول، عرض و ارتفاع جابجا نماید. جرثقیل سقفی قادر است بیشتر فضای کارگاهی را پوشش دهد. به همین جهت در همه نقاط کارگاه می توان به خوبی از آن استفاده کرد. این جرثقیل در ارتفاع بالا و نزدیک سقف نصب شده و فضای بسیار کمی را اشغال می کند. به همین دلیل برای کارگاه هایی که دارای محدودیت در فضا هستند، بهترین انتخاب است.
جرثقیل سقفی کارگاهی دارای دو ریل و یک الی دو پل است که پل ها به ریل متصل می شوند. ریل ها وظیفه حرکت طولی جرثقیل را به عهده دارند. در واقع پل ها در امتداد ریل حرکت می کنند. بر روی ریل یک کالسکه وجود دارد که بالابر و سایر اجزای جرثقیل بر روی آن سوار هستند. این کالسکه امکان حرکت عرضی در امتداد پل را برای بالابر فراهم می کند. این جرثقیل به سازه ساختمان وصل شده و از آن به عنوان تکیه گاه استفاده می کند.
جرثقیل سقفی کارگاهی برای چه کاری استفاده می شود؟
جرثقیل سقفی کارگاهی در انواع کارگاه ها و صنایع کاربردهای خاص خودش را دارد. مثلا در کارگاه های چوب بری، کارگاه تولیدی، فلزکاری و تراشکاری، سنگ بری و … می توان از این جرثقیل ها بهره برد. بیشترین کاربرد جرثقیل سقفی در قسمت خطوط مونتاژ کارگاهی است. مثلا برای مونتاژ کردن قطعات و تجهیزات مختلف، از جرثقیل سقفی استفاده می کنند. زیرا بسیاری از این قطعات وزن بسیار سنگینی دارند. در نتیجه نمی توان این قطعات را با استفاده از نیروی انسانی مونتاژ کرد. در بسیاری از کارگاه ها برای بارگیری و تخلیه بار از جرثقیل های سقفی استفاده می کنند. زیرا جرثقیل ها با سرعت بیشتری می توانند این کار را انجام دهند.
خرید جرثقیل سقفی کارگاهی چه مزیت هایی دارد؟
ممکن است فکر کنید که خرید جرثقیل سقفی کارگاهی چه مزایایی دارد. یکی از بزرگ ترین مزایای این جرثقیل ها، سرعت و دقت در عمل است. نیروی انسانی نمی توانند به اندازه جرثقیل های پیشرفته کار را با سرعت و دقت بالایی انجام دهند. در واقع می توان گفت جرثقیل سقفی راندمان کار کارگاه را به شدت بالا می برد. از مزایای دیگر جرثقیل سقفی می توان به کاهش هزینه ها اشاره کرد. جرثقیل سقفی می تواند کار چندین نیروی انسانی را انجام دهد. بنابراین نیازی به استخدام نیروی انسانی بیشتر نخواهید داشت.
از مزایای جرثقیل سقفی کارگاهی می توان به جاگیر نبودن آن و ایمنی بالای آن اشاره کرد. این جرثقیل ها اگر به صورت اصولی ساخته شده و نصب شده باشند بدون هیچ خطری می توانند به کارکرد خود ادامه دهند. از میان جرثقیل های مختلف، جرثقیل های سقفی دارای هزینه تعمیر و نگهداری بسیار پایین هستند. همچنین مصرف انرژی آن ها بسیار کم است. درنتیجه می توان این جرثقیل ها را مقرون به صرفه دانست.
انواع جرثقیل سقفی برای کارگاه کدامند؟
جرثقیل سقفی کارگاهی در انواع یک پل و دو پل طراحی و ساخته می شوند. البته در بیشتر کارگاه ها از جرثقیل های یک پل بهره می برند. زیرا جرثقیل های یک پل برای این کارگاه ها کاملا جوابگو هستند. اما در برخی دیگر از کارگاه های بزرگ به دلیل تناژ بالای بارها، از جرثقیل های دو پل که قدرت بیشتری دارند، استفاده می کنند. در ادامه می خواهیم به معرفی انواع جرثقیل های یک پل و دو پل سقفی بپردازیم.
جرثقیل کارگاهی تک پل
همان طور که در بخش قبل اشاره کردیم جرثقیل سقفی کارگاهی یک پل بیشترین کاربرد را در کارگاه ها دارند. در این جرثقیل ها، در پل روی دو عدد ریل که در امتداد هم قرار دارند، نصب می شود. بالابر مستقیما بر روی پل قرار می گیرد. جرثقیل یک پل دارای ابعاد بسیار کوچک تر و وزن کمتری نسبت به جرثقیل سقفی دو پل است. همچنین این جرثقیل برای سالن هایی با عرض دهانه کمتر از 25 متر مناسب می باشد. این جرثقیل گاهی اوقات قادر به حمل و جابه جایی بار تا 20 تن نیز است. توانایی حمل بار در این جرثقیل ها بستگی به قدرت موتور گیربکس جرثقیل دارد.
جرثقیل کارگاهی جفت پل
جرثقیل سقفی کارگاهی دو پل یکی از قدرتمندترین انواع جرثقیل سقفی می باشد. در این جرثقیل، دو پل به فاصله مشخص از هم روی ریل ها قرار می گیرند. بالابر در فاصله میان این دو پل نصب می شود. جرثقیل سقفی دو پل قادر است بارهایی بسیار سنگین با تناژ 320 متر جابه جا نماید. همچنین این جرثقیل قادر است بارها را تا ارتفاع بیشتری بالا ببرد. زیرا بالابر آن در فاصله بین دو پل قرار می گیرد. این جرثقیل برای سالن هایی که عرض دهانه آن ها بیشتر از 25 متر است، مناسب می باشد. هزینه نگهداری، تعمیر و مصرف انرژی این جرثقیل ها بیشتر از جرثقیل های یک پل است.
نکات مهم در انتخاب و خرید جرثقیل سقفی کارگاهی
در انتخاب و خرید جرثقیل سقفی کارگاهی باید به نکات بسیار مهمی توجه کنید. اولین نکته مهم، نیاز کارگاه شما می باشد. در برخی از کارگاه ها بارها نهایتا تا 10 تن وزن دارند. بنابراین جرثقیل یک پل می تواند برای آن کار راه انداز باشد. اما در کارگاه هایی با بار تناژ بالا، باید جرثقیل های دو پل خریداری شوند. نکته مهم دیگر، عرض دهانه سالن است. جرثقیل های دو پل در سالن هایی که دارای دهانه عرض کم هستند قابل نصب نمی باشند. نکته مهم دیگر گارانتی و خدمات پس از فروش جرثقیل است که باید توسط شرکت سازنده به مشتری ارائه شود.
قیمت جرثقیل سقفی برای کارگاه 1402
قیمت جرثقیل سقفی سوله بستگی به عواملی همچون نوع جرثقیل، تناژ آن، مارک بالابر جرثقیل، ابعاد و … دارد. بسیاری از قطعات و اجزای این جرثقیل ها در خارج از کشور وارد می شوند. بنابراین نمی توان قیمت یکسانی برای آن ها در نظر گرفت. برای اطلاع از قیمت دقیق انواع جرثقیل سقفی کارگاهی، با کارشناسان شرکت قلی زاده تماس حاصل نمایید.