جرثقیل قلی‌زاده (هوک)

معرفی جرثقیل دروازه‌ای

جرثقیل دروازه‌ای یکی از پرکاربردترین انواع جرثقیل‌ها در صنایع است که برای جابجایی و حمل بار از آن استفاده می‌شود. جرثقیل‌های دروازه‌ای از لحاظ نوع نصب و کاربرد تفاوت زیادی با دیگر انواع جرثقیل‌ها دارند. کارکرد قوی، مقرون به صرفه بودن و ظرفیت تحمل بار بسیار بالای این جرثقیل‌ها موجب محبوبیت آن‌ها در صنایع بسیار مهم شده است.

جرثقیل دروازه‌ای در انواع مختلفی ساخته می‌شود که هر کدام از مدل‌های آن دارای کاربرد مخصوص به خودش است. برای خرید انواع جرثقیل دروازه‌ای می‌توانید با کارشناسان جرثقیل قلی زاده تماس بگیرید. در ادامه مقاله به معرفی جرثقیل دروازه‌ای، انواع آن و کاربردهای مهم آن می‌پردازیم.

جرثقیل دروازه‌ای چیست؟

 

جرثقیل دروازه‌ای، جرثقیل‌هایی از نوع سقفی است که شکل ظاهری آن‌ها شبیه دروازه یا قاب در می‌باشد. به همین دلیل به آن‌ها دروازه‌ای می‌گویند. این جرثقیل‌ها بیشتر در فضای باز نصب می‌شوند و برای حمل و جابه جایی اجسام بسیار سنگین کاربرد دارند. جرثقیل‌های دروازه‌ای دارای دو پایه دروازه مانند هستند که پل جرثقیل روی آن‌ها قرار گرفته است. در واقع وزن اصلی تمام سازه بر روی این دو پایه و ستون قرار می‌گیرد.

جرثقیل دروازه‌ای کجا کاربرد دارد

 

جرثقیل‌های دروازه‌ای برخلاف جرثقیل‌های سقفی به سازه نگهدارنده ساختمان متصل نمی‌شوند. بلکه کاملا مستقل عمل می‌کنند. این مدل جرثقیل‌ها دارای محدودیت بسیار کمی در ساخت و ساز می‌باشند. زیرا نصب این این جرثقیل‌ها در محیط‌هایی بدون محدودیت فضا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربردهای جرثقیل دروازه‌ای

همان طور که قبلا اشاره کردیم جرثقیل دروازه‌ای در صنایع مختلفی کاربردهای گسترده دارد. این جرثقیل یکی از مهم ترین ماشین آلات و تجهیزات برای جابجایی و حمل و نقل بارهای بسیار سنگین 1 تنی تا 100 تنی است. البته انواع دو پل این جرثقیل‌ها در تناژ خود هیچ محدودیتی ندارند. وجود تنوع در این جرثقیل‌ها سبب کاربردهای مختلف آن شده است. در ادامه به معرفی برخی از کاربردهای مهم جرثقیل‌های دروازه‌ای می‌پردازیم.

  • حمل واگن‌های قطار و ریل‌های آن در ایستگاه‌های راه آهن
  • بلند کردن و جا به جایی کشتی در کارخانه‌های کشتی سازی
  • بارگیری کردن و تخلیه کانتینرها و بارهای مختلف در اسکله‌ها و بنادر
  • حمل و جابجایی بار در انبارها، کارگاه‌ها و کارخانه‌های مختلف
  • بلند کردن خودروها و جابجایی آن‌ها در صنایع خودروسازی
  • مونتاژ کردن بتن‌های پیش ساخته
  • توسعه دادن سیلوها
  • باز و بسته کردن دریچه آب سدها

استفاده از جرثقیل دروازه‌ای در بنادر ایران

مزایای جرثقیل دروازه‌ای نسبت به دیگر جرثقیل‌ها

مزایای فوق العاده جرثقیل دروازه‌ای و ویژگی‌های خاص آن موجب استفاده گسترده از این جرثقیل در صنایع مختلف شده است. در این بخش می‌خواهیم به صورت اختصاصی به مزایا و ویژگی‌های جرثقیل‌های دروازه‌ای بپردازیم.

  • عملیات بارگیری و تخلیه را با سرعت و دقت بسیار بیشتری انجام می‌دهند.
  • راهرو تعمیراتی این جرثقیل دسترسی به بخش‌های مختلف آن را آسان می‌کند.
  • هزینه نگهداری این جرثقیل‌ها بسیار پایین است.
  • حمل و جابجایی بار را به صورت کاملا ایمن انجام می‌دهد.
  • می‌تواند بار را تا ارتفاع زیادی بالا ببرد. یعنی توانایی حمل بار آن زیاد است.
  • جرثقیل دروازه‌ای هیچ گونه محدودیتی در طراحی و ساخت ندارد. در واقع می‌توان آن را در سایزها و اندازه‌های مختلفی تولید و نصب کرد.
  • مصرف انرژی بسیار کمی دارند و از این نظر مقرون به صرفه هستند.

جرثقیل متحرک دروازه‌ای چیست؟

جرثقیل دروازه‌ای متحرک یکی از پرکاربردترین و پر بازده ترین انواع جرثقیل‌های دروازه‌ای است. این جرثقیل را می‌توان در سایزها و ابعاد مختلفی راه اندازی کرد. کاربرد اصلی این جرثقیل در فضاهای بسته است. در واقع در فضاهای بسته که امکان نصب جرثقیل سقفی یا استفاده از لیفتراک وجود ندارد، از جرثقیل‌های دروازه‌ای متحرک بهره می‌برند. این جرثقیل‌ها قابل حمل هستند و می‌توان به آسانی آن‌ها را جابه جا کرد. این جرثقیل‌ها در انواع یک پل ارائه می‌شوند. بنابراین نمی‌توان از آن‌ها برای جابجایی بارهای بسیار سنگین بالای 10 تن یا 20 تن استفاده کرد. در کارگاه‌ها و انبارهایی با تناژ حمل بار تا 10 تن، این جرثقیل‌ها بهترین انتخاب هستند.

معرفی جرثقیل دروازه‌ای

جرثقیل یک پل و دو پل دروازه‌ای

جرثقیل دروازه‌ای مانند جرثقیل‌های سقفی در انواع یک پل و دو پل ساخته می‌شود. در جرثقیل‌های یک پل، تنها یک عدد پل بر روی دو عدد پایه یا ستون قرار می‌گیرد. این جرثقیل‌ها دارای تناژ 1 تن الی 20 تن می‌باشند. به همین دلیل برای جابجایی بارها در صنایع سبک و عملیات‌های کارگاهی بیشترین کاربرد را دارند.

جرثقیل‌های دول پل، همان طور که از نامشان پیداست دارای دو پل هستند که بر روی ستون‌ها قرار می‌گیرند. این جرثقیل‌ها دارای تناژهای بسیار بالا هستند تا 120 تن بار را می‌توانند جابجا کنند. این جرثقیل‌ها بیشترین کاربرد را در صنایع سنگین، بنادر و اسکله‌های بارگیری دارند. جرثقیل‌ها دو پل معمولا در سایزها و ابعاد بزرگ تری ساخته می‌شوند. به همین دلیل استفاده از آن‌ها در فضای باز ممکن است.

نکات مهم در ساخت و راه اندازی جرثقیل دروازه‌ای

ساخت، نصب و راه اندازی جرثقیل دروازه‌ای بسیار مهم است. زیرا بروز هرگونه اشتباه در نحوه ساخت و نصب این جرثقیل‌ها می‌تواند خسارت‌های مالی و جانی جبران ناپذیری را به وجود بیاورد. همچنین امکان سقوط جرثقیل و یا واژگونی آن در صورت عدم رعایت این نکات وجود دارد. در ادامه به برخی از این نکات اشاره می‌کنیم.

  • میزان زاویه بین ستون‌ها در میزان ثبات جرثقیل بسیار موثر هستند. بنابراین این زاویه باید به دقت تعین شود.
  • فاصله چرخ‌های جرثقیل از هم و طول کلگی در تعادل جرثقیل نقش مهمی دارند.
  • بار موجب ایجاد اثر تنش و کمانش در ستون‌های جرثقیل می‌شود. بنابراین ستون‌ها باید در برابر این تنش و کمانش مقاومت بسیار بالایی داشته باشند.
  • ایمن سازی جرثقیل دروازه‌ای در برابر شرایط و عوامل محیطی مانند زلزله، باد، باران، نور شدید آفتاب و … بسیار مهم است.

دیاگرام جرثقیل دروازه ای و سقفی

قیمت جرثقیل دروازه‌ای چقدر است؟

قیمت جرثقیل دروازه‌ای به نوع جرثقیل، ابعاد آن، موتور به کار رفته در جرثقیل، تناژ جرثقیل و … بستگی دارد. جرثقیل‌های دو پل دارای قیمت بیشتری بوده و همچنین هزینه نگهداری آنان نیز بیشتر است. اما جرثقیل‌های یک پل را می‌توان با قیمت بسیار مناسب تری خریداری و نصب کرد. ابعاد جرثقیل مورد دیگری است که در قیمت تمام شده آن بسیار موثر است. جرثقیل‌های دو پل با ابعاد بزرگ دارای قیمت خرید بسیار بالایی هستند. اما در عوض جرثقیل‌های کوچک یک پل بسیار ارزان تر می‌باشند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

استعلام قیمت جرثقیل و قطعات